+383 38 244 414

[email protected]

Kosova shënon Ditën Botërore të Obezitetit

Me rastin e Ditës Botërore të Obezitetit, Organizata ‘Human Care’ në bashkëpunim me Fondacionin ‘Friedrich Ebert Stiftung’ realizuan kontrolla shëndetësore me qytetarët në Sheshin “Nëna Terezë” në Prishtinë.

Qytetarët kishin rastin të njoftohen më hollësisht me obezitetin dhe shkaqet që qojnë deri tek mbipesha si sëmundjet kardiovaskulare. Pesha e rritur trupore dhe mosaktiviteti fizik, si dhe yndyrat në gjak kanë ndikim në shkaktimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Aktivitet i tillë u zhvillua edhe në qytetin e Mitrovicës nga Organizata CDO.

wphumancare

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *